Natter

Nous entretenons avec nos élèves le site naturel pour promouvoir la biodiversité en créant une multitude de micro-habitats (haies, arbres têtards, zones humides, nichoirs, hôtels à insectes, ...). Notre mission est d'offrir un site riche en niches écologiques pour la flore et la faune locale mais aussi un endroit de détente et de découvertes pour la communauté locale. Nous cultivons des légumes, des fruits et des herbes aromatiques en nous inspirant des principes de l'agriculture bio(dynamique), de la permaculture, … Nous vendons nos produits du jardin et du verger afin de promouvoir une alimentation saine, locale, saisonnière et goûteuse. Nous collaborons avec des fermiers locaux et les administrations pour quelques produits dont nous ne disposons pas assez sur notre site. Nous travaillons avec divers animaux tels qu’abeilles, chèvres et oiseaux pour sensibiliser et pour illustrer les cycles naturels. Dans notre atelier nous fabriquons des objets en bois et céramique et nous transformons les produits de la ruche (cire, propolis, …). Notre engagement principal est de montrer des chemins écologiques, sensés et raisonnés dans tous ces domaines en vivant ensemble nos valeurs et principes au quotidien autant dans notre travail avec la nature qu’au niveau humain.
 


  • News
  • Contact

  • Stand de marché juin 2022

    Publié le 20 juin 2022
    Maartstand (stand de marché) - mercredi 29 juin 2022, espace d'exposition
    Le prochain stand de marché de l'entreprise Natter aura lieu mercredi 20 juin de 11h45 à 14h30 à l'espace d'exposition
    ●Informations : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  • Copy of Stand de marché mai 2022

    Publié le 10 mai 2022
    Maartstand (stand de marché) - mercredi 18 mai 2022, espace d'exposition
    Le prochain stand de marché de l'entreprise Natter aura lieu mercredi 18 mai de 11h45 à 14h30 à l'espace expo. Les élèves de l'entreprise y proposent à la vente une douzaine de variétés de plants de tomates à planter au potager, en pot ou dans votre jardin. Les plants ont été cultivés au jardin du LEM. ●Informations : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  • Stand de marché avril 2022-2

    Publié le 20 avril 2022
    Maartstand (stand de marché) - lundi 25 avril 2022
    Le prochain stand de marché de l'entreprise Natter aura lieu lundi 25 avril à partir de 12h30 au préau. Les élèves de l'entreprise y proposent à la vente divers légumes récoltés au jardin du LEM. ●Informations : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  • Spring Break Natter

    Publié le 21 mars 2022
    Spring Break - du 25 au 29 avril 2022 au CDI
    Pendant la dernière semaine d'avril, les entreprises Natter et Saetzwierk organisent ensemble une série d'activités autour du thème du jardinage au sein du CDI et sur le campus du LEM.
    Voici le programme de la semaine :
    lundi 25 avril, 12h30 - 13h50 : La greffe d'arbres fruitiers (workshop, CDI)
    mardi 26 avril, 12h30 - 14h50 : Semis et plantation (workshop, CDI), 13h15 - 14h30 : Le philosophe au jardin  (discussion philosophique, jardin du LEM)
    mercredi 27 avril, 12h30 - 14h50 : L'érosion du sol au jardin (workshop, CDI)
    jeudi 28 avril, 12h30 - 14h50 : Identification des plantes d'intérieur et des maladies (workshop, CDI)
    Nous vous invitons à venir découvrir la large sélection de livres spécialisés autour de la nature et du jardinage au CDI.

  • En neien Mantel fir eis Zär!

    Publié le 15 mars 2022
    En neien Mantel fir eis Zär!

    No bal 10 Joer am Déngscht hu mer missten d'Folie ersetzen. Et waren zevill Lächer dran an de Verschläiss huet sech ëmmer méi bemierkbar gemaach. Et wor lo wierklech Zäit ginn an mir hu lo vum gudde Wierder profitéiert fir dem Gerüst e neien Mäntelchen un ze doen. Lo kënne mer och an der Zär erëm ideal Konditiounen bidden fir eis Tomaten an fir déi aner Schnékechkeeten.

  • Ausséien

    Publié le 15 mars 2022
    Ausséien

    Nieft dem normalen Ausséien, probéieren mir och ëmmer erëm Saachen aus déi mir hei an do gelies oder gesinn hu. Eng vun den Theorien déi een ëmmer erëm héiert/liest as dat Tomatensom besser keimt wann en virdrun gegäert huet. Dëst géing d'Schlaimschicht déi ronderëm de Kären as (an eng Keimung an der Tomat selwer verhënnert) zersetzen an doduerch eng méi grouss Keimrate erreechen soll ginn. Fir dëst ze testen hu mir am Hierscht eis Tomatenkären op 2 Manéieren gewonn: emol duerch einfach op Kichepabeier ze dréchnen an emol duerch Gärung an engem Glas mat Waasser iert se gedréchent goufen. Mir hu lo eis Pikiboxen esou ugeluecht dat mer kënne vergläichen op eng besser Keimung erreecht gëtt fir eenzel Tomatenzorten oder villaicht op all. Ee Virdeel vun der Gärung wor op alle Fall dat d'Kären sech besser vum Pabeier léisen loossen. Mir halen iech um Lafenden wat d'Resultater vun Test ugeet.


  • Publié le 15 mars 2022
    Aarbechten am Mäerz

    D'Natur as an de Startlächer fir sech z'entfalen an dat suergt hei an der NATTER och fir Kribbelen an de Fanger. Engersäits as et Nuets nach ganz kal dofir däerfen mer net ze fréi lassleeën mat planzen, anerersäits wëssen mer wat op eis duer kënnt wann d'Temperaturen elo eropginn: Séien, Repikéieren, Kompost, Ausplanzen, Ausdënnen, Keimtester maachen, Onkraut rappen, Gras méien, Zär virbereeden, ... E flotten Iwwerbléck iwwer d'Aarbechten déi pro Mount ufalen fannt der hei (https://biogartenversand.de/gartenjahr-im-ueberblick/info)

  • Maartstand

    Publié le 7 mars 2022
    Maartstand (stand de marché)
    Le prochain stand de marché de l'entreprise Natter aura lieu jeudi 10 mars à partir de 12h30 au préau. Les élèves de l'entreprise y proposent à la vente des allume-feux, des pommades, des boules de bain, des baumes pour lèvres, des savons, des chandelles, des déodorants, des hôtels à insectes ainsi que des nichoirs.
    ●Informations : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  • Uebstbaamschnëtt Coursen

    Publié le 25 février 2022
    Uebstbaamschnëtt Couren
    Natter organiséiert och dëst Joer erëm eng Introduktioun an den Uebstbaamschnëtt an 2 Deeler.
    Theorie:
    Dënschdes den 1. Mäerz vun 13:15 bis 14:40
    Praxis:
    Dënschdes den 15. Mäerz vun 13:15 bis 14:40
    Falls der Interessi hutt mellt iech bei mir per Mail un bis Méindes den 28. Februar um 12:00 da soen mer iech Bescheed wou de Rendez-vous ass (hänkt vun der Zuel vun de Participante of).
    Bréngt fir den Praxisdeel dem Wieder adaptéiert Kleeder mat an och Schong. D'Material fir ze schaffen stellen mir zur Verfügung.

    P.S:
    De Praxisdeel ass nëmmen accessibel wann der och un der Theorie deelgeholl hutt.

  • D'Natter as och elo op Instagramm

    Publié le 28 janvier 2022
    D'Natter as och elo op Instagram

    Follow: #Natter_lem!

  • Waasser spueren

    Publié le 28 janvier 2022
    Waasser spueren

    Am Kader vun eiser Weiderentwécklung zu méi Nohaltegkeet, botzen mir eis Stiwwelen nëmmen nach an Ausnahmefäll mat Waasser. Mir hunn elo een Kompresser récupéréiert deen déi Aarbecht iwwerhëlt.
    Fir méi Informatiounen zu dem Verhältnes tëschent denen 2: (klickt hei)

  • Champignonen ziichten

    Publié le 10 janvier 2022
    Champignonen ziichten

    Säit dem läschte Joer probéiere mir bei eis um Site verschidden Pilzzorten ze ziichten. Och dëst Joer hu mir 4 Beemstämm (2 Bierken an 2 Buchen) mat Pilzbrut vun Shiitake an Nameko infizéiert an waarden elo op déi éischt Ernt déi am Hierscht beim mëllen Holz (Bierk) kéint kommen an am Fréijoer 2023 bei de Buchestämm.
    Läschten Hierscht haten mer eng éischt (ganz bescheiden 200g) Ernt vun Austernpilzen op engem Weedestamm.
    Mir maachen bei der nächster Ernt Fotoen fir iech um Lafenden ze halen.

  • Hecken schneiden

    Publié le 14 décembre 2021
    Hecken schneiden

    Fir eisen Site ronderëm d'Schoul an der Rei ze halen a fir esou eng grouss wéi méiglech Biodiversitéit ze fërderen, schneide mir regelméisseg d'Hecken. Dëst huet eng Verjüngung vun de Sträiche zur Folleg an liwwert eis e wäertvollen Rohstoff: Heckeschnëtt. Um Schluss vum Wanter ginn eis ganz Äscht gehäckselt an als BRF (Bois Rameal Fragmenté) am Gaart benotzt.
    Interessant Infos zum Thema BRF als Mulch  (https://www.permaculturedesign.fr/brf-paillage-bois-rameal-fragmente/)

  • Geessen am LEM

    Publié le 14 décembre 2021
    Geessen am LEM

    Eng vun den Aktivitéiten vun Natter as sech em en Trapp Geessebéck ze këmmeren. Niewent dem Benefice deen et fir d'Schüler huet fir sech em Déieren ze këmmeren an genee ze beobachten, maachen sie och een Deel vum Bewirtschaftungssystem vun eisem Gaart aus. Sie verwandelen Gras an anert Fudder ëm an wäertvoll Mëscht déi mir erëm benotzen fir eise Geméisgaart ze düngen.
    Weider Infos zu deem Kreeslaf hei.

  • Virbereedungen fir Chrëschtdag 2030

    Publié le 1 décembre 2021
    Virbereedungen fir Chrëschtdag 2030
    Natter besuergt traditionell säit Joren Chrëschtbeemercher fir d'Cantine, d'Internat, de Café, de Préau, ... Well mir awer Nohaltegkeet grouss op eise Fändel geschriwwen hunn, kënnen mir net nëmmen huelen an net un d'Zukunft denken.
    Dofir hu mir eng Collaboratioun mam Triage Miedernach (Feeschter) fir bei hinnen an der aler Bamschoul regelméisseg nei Beemercher mat de Schüler ze planzen. Dat wor och lo Enn November erëm de Fall. Hei e puer Andréck vun dëser Aktioun.

Contact entreprise : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Chef d'entreprise : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  • Entreprises

    Passer à l’action - Se retrouver entre passionnés - Expérimenter l’économie - Aller à la rencontre d’un public
  • Orientation

    Avoir le temps pour déployer ses talents - Travailler dans un lieu de confiance - Cultiver la diversité
  • Branches interdisciplinaires

    Déchiffrer le monde - Découvrir un monde complexe et fascinant - Contribuer à un raisonnement collectif
  • Branches disciplinaires

    Pour une communication de qualité - Affiner l’expression et le raisonnement
  • 1